5 Perkara Yang Anda Tidak Tahu Mengenai Vape

11SOUL Eleven Soul 5 Perkara Tentang Vape

1. Ia bukan asap seperti asap rokok

Vape tidak memerlukan pemetik api (lighter) kerana tidak melibatkan apa-apa pembakaran seperti rokok. Oleh itu tidak ada asap yang dihasilkan, dan tidak ada aroma atau bau yang tidak menyenangkan dan boleh mengganggu orang lain.

11SOUL Eleven Soul 5 Perkara Tentang Vape

2. Rasa perisa yang sedap dan hebat

Kerana nikotin dalam kartrij atau tank adalah dalam bentuk cecair, pengeluar e-liquid boleh menghasilkan kepada rasa apa sahaja. Ini adalah salah satu sebab yang paling popular mengapa orang beralih dari rokok tembakau tradisional kepada vape.

3. Anda mengawal nikotin

Bukan sahaja boleh memilih dari pelbagai rasa yang tidak terdapat dalam rokok tradisional, tetapi anda juga boleh membeli kartrij dengan kepekatan nikotin yang berbeza-beza seperti 6mg, 12mg dan sebagainya.

11SOUL Eleven Soul 5 Perkara Tentang Vape

4. Anda boleh vape dimana-mana

Kerana satu-satunya produk e-rokok adalah wap yang boleh digunakan di mana saja sama ada di dalam rumah dan lain-lain tanpa membahayakan orang-orang di sekeliling anda. Ramai orang menjadi lebih menyedari hakikat ini, beberapa tempat awam seperti lapangan terbang mula membuat perubahan untuk melakukan perubahan dengan mewujudkan tempat khas untuk vaping.

5. Orang mula beralih perhatian kepada vape

Apabila vape pertama kali menjadi popular, ia mengambil sedikit masa untuk tempat-tempat awam lain untuk sedar bahawa mereka tidak menghasilkan asap yang tidak menyenangkan seperti rokok. Sehinggalah beberapa tahun pada tahun 2010, pengguna vape masih lagi diminta untuk meninggalkan restoran dan beberapa tempat awam yang terbuka. Sekarang, kerana kempen kesedaran telah diadakan kepada umum, lebih ramai orang mula sedar dan menerima kebaikan vaping.

“Semoga industry vape terus maju dan orang yang merokok boleh mengurangkan kadar rokok.”


Salam dua jari ke dada.

In SOUL NATION, we are ONE.

Posted by Ryu Young Min for Eleven Soul.

No comment

Leave a Reply