Apakah itu E-Jus atau Jus Vape?

blog apakah itu e jus atau jus vape 1

Sekiranya anda tidak pernah mendengar perkataan “e-juice”, “jus vape” atau “e-cecair” sebelum ini, anda mesti terfikir dan tidak pasti apa itu atau apa yang ada di dalamnya.

Dengan populariti vaporizers peribadi dan mod semakin meningkat, jus vape telah menjadi sebahagian besar yang mempengaruhi industri vape seluruh dunia.

Pertama dan terpenting, untuk menjelaskan, e-jus, jus vape dan e-cecair adalah semua istilah untuk menggambarkan perkara yang sama dan boleh digunakan secara bergantian untuk menggambarkan perkara yang sama.

E-jus atau jus vape adalah cecair yang digunakan dalam vaporizers dan rokok elektronik peribadi yang menghasilkan wap sebenar. Ia juga mengandungi nikotin dalam bentuk cecair dengan kadar yang rendah tetapi boleh dibuat tanpa nikotin bergantung pada keutamaan peribadi.

blog apakah itu e jus atau jus vape 2

E-jus atau jus vape adalah campuran air, perisa kelas makanan, pilihan tahap nikotin atau nikotin sifar, dan propilena glikol (PG) atau gliserin sayuran (VG).

Perasa gred makanan adalah jenis perasa yang sama yang digunakan dalam makanan. Ia selamat untuk dimakan dan agak lazat.

Propylene Glycol adalah sejenis bahan yang digunakan dalam banyak bahan perasa untuk membantu menghasilkan rasa dan apa-apa perisa gred makanan secara merata mengikut campuran. PG digunakan dalam ekstrak vanila, pewarna makanan, dan dalam pelbagai jenis ubat.

Sayuran Glycerin adalah cecair berasaskan sayuran yang tebal dan manis.

VG dan PG membentuk kira-kira 90% kandungan dalam e-cecair dengan nikotin dan perasa gred makanan yang membentuk baki 10%.

Itulah serba sedikit maklumat tentang apa itu e-juice atau jus vape. Semoga bermanfaat kepada semua vapers diluar sana dan bermanfaat kepada yang baru hendak mula vaping.

 

Salam dua jari ke dada.

 

In SOUL NATION, we are one family.

Posted by Ryu Young Min. For Eleven Soul.

No comment

Leave a Reply