Bagaimana hendak memilih kekuatan nikotin yang sesuai untuk anda?

eliquid-nicotine-stength-guide

“Kekuatan nikotin e-liquid ni yang betul dan sesuai untuk saya …”

Jangan main pilih dan beli sembarangan kerana kemungkinan anda tidak boleh menahan kadar throat hit yang kuat.

Kadar nikotin yang kuat tidak sesuai untuk yang tidak pernah merokok dan kadar nikotin yang terlalu rendah juga tidak sesuai untuk yang sudah lama merokok dan cuba beralih ke arah vaping.

Memilih e-cecair yang sepadan dengan paras nikotin semasa anda adalah penting untuk permulaan awal anda untuk ke arah vaping.

Untuk perokok tegar dan hendak berubah kepada vaping, kadar nikotin yang terlalu rendah mungkin tidak memuaskan. Tetapi nikotin yang terlalu tinggi juga mungkin terlalu kuat throat hit dan mungkin tekak anda tidak boleh tahan.

Memilih tahap nikotin yang betul akan memastikan langkah mudah dan menyeronokkan untuk vapers. Jangan hanya mengambil nasihat dari kami saja. Anda juga boleh mendapatkan nasihat dari kebanyakan komuniti vapers ditempat anda dan juga di laman social. Kebanyakan pakar kesihatan juga mengesyorkan bahawa apabila memilih produk pengganti nikotin, mencari satu yang mengandungi jumlah yang sama nikotin sebagai produk asal adalah penting untuk peralihan demi untuk mengurangkan kadar ketagihan nikotin semasa.

Memilih Kekuatan Nikotin

Terdapat 3 sebab utama untuk ini. Marilah kita merungkai satu persatu.

TERLALU RENDAH

Kerana badan anda telah digunakan untuk mempunyai sejumlah nikotin di dalamnya, memilih penggantian dengan nikotin yang kurang daripada nikotin rokok akan mengakibatkan anda masih rasa ingin merokok daripada vaping. Ini bermakna anda akan terus ingin merokok kerana sekiranya anda vaping, badan anda tidak mendapat kadar nikotin yang sepatutnya seperti anda merokok.

TERLALU TINGGI

Sebaliknya, jika anda kini merokok berasaskan tembakau dan anda memilih e-cecair yang mengandungi 36mg nikotin, anda boleh merasakan badan anda memerlukan lebih banyak nikotin daripada yang digunakan semasa anda merokok berasaskan rokok tembakau. Tekanan kerongkong anda mungkin terlalu banyak. Ini boleh mengakibatkan tidak suka dengan e-rokok, padahal, sebenarnya anda telah memilih e-liquid yang mempunyai kekuatan nikotin yang tinggi.

SEDANG-SEDANG – JUST CHILL

Anda tertumpu untuk mendapatkan lebih rasa daripada kepuasan yang ada pada kadar nikotin. Kebiasaannya kadar nikotin yang sederhana ini lebih kepada perlakuan vapers yang suka melepak, chilling dan suka menyedut vape berulang kali dan menghembus tanpa rasa bosan.

Jadi, inilah serba sedikit maklumat tentang bagaimana untuk memilih kadar nikotin. Jika anda tidak tahu untuk memilih, seeloknya tanyalah pakar dalam vaping dan juga kedai-kedai yang boleh anda dapatkan nasihat.

 

Salam dua jari ke dada.

In SOUL NATION, we are ONE.

Posted by Ryu Young Min for Eleven Soul.

No comment

Leave a Reply