Panduan Asas Untuk Permulaan Vaping

11SOUL Panduan Asas Untuk Permulaan Vaping

Seperti yang sudah ketahui tentang vaping ini, anda mungkin sudah biasa menggunakan peranti yang ada pelbagai jenis dan juga pelbagai kegunaan. Tetapi bagi yang baru hendak bermula, adakah anda tahu setiap part atau komponen yang ada pada peranti vaping?

Jadi, kami akan memperkenalkan anda perkara-perkara asas pada peranti vaping yang perlu anda tahu untuk permulaan.

11SOUL TopBox Mini

Drip tip

Ini adalah bahagian paling atas dimana kegunaannya adalah dengan meletakkan dimulut anda untuk mula menghisap vapour.

Tank

Bahagian ini pula berfungsi sebagai tempat untuk kita meletakkan e-juice.

Coil

Bahagian ini adalah tempat dimana gegelung logam dan diletakkan sekali kapas atau silika. Kapas atau silica perlu ditukar setiap masa mengikut waktu lapang anda. Kebiasaannya perlu ditukar antara beberapa hari dan beberapa minggu.

Ohm

Bermaksud gegelung loga mempunyai kurang daripada satu rintangan ohm. Ini memerlukan lebih kuasa dan menghasilkan lebih banyak wap. Tahap nikotin yang rendah adalah disyorkan.

Mod / Regulated mod

Di bahagian ini adalah bahagian utama peranti dan bateri perlu dipasang untuk memanaskan gegelung logam untuk menghasilkan vapor. Kapasiti bateri dilambangkan sebagai jam milliampere (mah). kuasa mod ditunjukkan sebagai watts (W) atau volts (V).

Mechanical mod

Peranti ini hanya bateri dengan suis. Bagi yang baru hendak bermula, dinasihatkan supaya tidak menggunakan peranti mekanikal ini sehingga anda betul-betul memahami tentang ohm law dan keselamatan bateri yang betul.

Terdapat tiga jenis peralatan vape yang perlu anda tahu

Cigalikes

Kelihatan seperti rokok dan biasanya mempunyai ampul pra-lengkap dan bateri kecil. ramai orang mendapati cigalikes ini tidak memuaskan.

Vape Pen

Kelihatan seperti rokok dan biasanya mempunyai ampul pra-lengkap dan bateri kecil. ramai orang mendapati cigalikes ini tidak memuaskan.

Nano Stick

Ini adalah peranti vape yang paling terbaru di pasaran dimana peranti ini lebih mudah untuk dibawa ke mana saja.

11SOUl Starter Kit Vape pen
11SOUL Koddo pod nano pack

Jadi, inilah serba sedikit info tentang permulaan untuk sesiapa yang hendak mula vaping. Vaping dengan selamat dan sentiasa bertoleransi dengan keadaan sekeliling. Moga industry vape di Malaysia terus maju dan teruskan menyokong

Salam dua jari ke dada.

In SOUL NATION, we are one.

 

Posted by Ryu Young Min. For ELEVEN SOUL.

2 Comments

Leave a Reply